20/10/11

ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ


Μεταμόρφωση   20 -10-2011 
Αρ. Πρωτ. 54


Κύριε Δήμαρχε,

Δημοσίευμα της εφημερίδας "ΕΚΦΡΑΣΗ" όπου αναφέρεται στην μεταστέγαση του αμαξοστασίου του Δήμου Ηρακλείου, μας έθεσε εκτός του πλαισίου λειτουργίας που θα θέλαμε να έχει ο σύλλογός μας. 
Συγκεκριμένα ο τρόπος που παρουσιάστηκε το ζήτημα από την εφημερίδα και σε συνδυασμό με την εμφάνιση του Δημάρχου στην τελετή των εγκαινίων, μας έδωσε την εντύπωση ότι πρόκειται για Δημοτικό χώρο.
Η αλήθεια είναι ότι το εν λόγω κτήμα ανήκει σε ιδιώτη και η λογική μας είναι σύμφωνη με την ελεύθερη διαχείριση της ιδιωτικής περιουσίας, αρκεί να πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζουν οι νόμοι και οι κανόνες της τέχνης και της επιστήμης. 
Από τα παραπάνω λοιπόν προκύπτει προφανώς ότι δεν τίθεται κανένα ερώτημα για το αν ο Δήμος έλαβε ανταλλάγματα, σαφώς και δεν έλαβε. 
Όμως θα θέλαμε ο Δήμαρχος, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, τουλάχιστον να είχε εναντιωθεί στην μεταστέγαση του αμαξοστασίου και όχι να παραστεί στην εκδήλωση των εγκαινίων, που πραγματοποίησε ο Δήμος Ηρακλείου. 
 Ως γνωστόν μετά την αποχώρηση του Δήμου Πεύκης από τον συγκεκριμένο χώρο, έπαψαν αυτοδικαίως να ισχύουν οι άδειες σκοπιμότητας, λειτουργίας του χώρου, πυρασφάλειας, μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων κλπ για τις προηγούμενες χρήσεις του συγκεκριμένου χώρου. 
Ζητάμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να μας ενημερώσουν: α. Τον αριθμό και την εκδούσα Αρχή της αδείας λειτουργίας του χώρου, ως χώρος στάθμευσης βαρέων φορτηγών αυτοκινήτων. β. Τον αριθμό και την εκδούσα Αρχή της αδείας λειτουργίας του χώρου, ως χώρος επισκευής βαρέων φορτηγών αυτοκινήτων. γ. Την εγκατεστημένη ισχύ σε κιλοβάτ. δ. Τον αριθμό και την εκδούσα Αρχή της μελέτης περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων και γιατί η μελέτη αυτή δεν τέθηκε υπ΄ όψη του Δημοτικού Συμβουλίου. ε. Τον αριθμό και την εκδούσα Αρχή της αδείας λειτουργίας των αντλιών καυσίμων, εάν έχουν εγκατασταθεί αντήλιες καυσίμων. στ. Τον αριθμό και την εκδούσα Αρχή της αδείας λειτουργίας συνεργείου και πλυντηρίου αυτοκινήτων. ζ. Τον αριθμό και την Υπηρεσία της Πολεοδομίας η οποία εξέδωσε την πολεοδομική άδεια, σε περίπτωση που έγινε αλλαγή χρήσης του ακινήτου. η. Τον αριθμό πρωτοκόλλου, τον συντάκτη και την Υπηρεσία της Πυροσβεστικής, η οποία θεώρησε την μελέτη πυρασφάλειας του χώρου. Όλα τα παραπάνω έγγραφα που είναι απαραίτητα για την λειτουργία της μονάδος, πρέπει να έχουν εκδοθεί μετά την σύνταξη του μισθωτηρίου, στο όνομα του Δήμου Ηρακλείου και πριν την λειτουργία του χώρου. Μας προξενεί μεγάλη εντύπωση πως εκδόθηκαν τόσο γρήγορα, αν έχουν βέβαια εκδοθεί, όλες οι απαιτούμενες άδειες και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι.
Προτίθεται ο Δήμος να αναθέσει σε ειδικό τεχνικό γραφείο να συντάξει έκθεση για την ύπαρξη ή όχι όλων των απαιτουμένων διοικητικών εγγράφων για την λειτουργία του χώρου και τι προτίθεται να πράξει, εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ελλείψεις στα τυπικά έγγραφα λειτουργίας ;; 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας "ΧΤΥΠΟΣ" της 1ης Οκτωβρίου 2011, με τον τίτλο "Σύννεφα στις σχέσεις Μεταμόρφωσης Ηρακλείου;" (σελίς 4) ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Ηλίας Μοσχονάς φέρεται να έχει δηλώσει ότι είναι ευτυχής για την μεταστέγαση του αμαξοστασίου του Δήμου από την θέση "Ψαλίδι" και ότι στον συγκεκριμένο χώρο (νέο αμαξοστάσιο στην Μεταμόρφωση) θα δημιουργηθεί μονάδα μεταφόρτωσης (σκουπιδιών). Ο σύλλογος ζητά από τον κ. Δήμαρχο την έγγραφη και ξεκάθαρη τοποθέτησή του στο θέμα αυτό μέσα σε δέκα ημέρες από την πρωτοκόλληση αυτού εδώ του εγγράφου. 
          Παρακαλείται ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να αναγνώσει την παρούσα στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και το με αριθ. Πρωτ. 39/19-9-2011 έγγραφο του συλλόγου μας, τηρώντας τα νόμιμα, όπως υποχρεούται από τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι Αρχές στις οποίες κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλούνται να ζητήσουν από τον Δήμο Μεταμόρφωσης όλα τα σχετικά έγγραφα, που αφορούν την παραπάνω σύμβαση, να ελέγξουν το σύννομο ή μη της λειτουργίας της παραπάνω μονάδας και να ενημερώσουν σχετικά τον σύλλογο μας. 
Ο σύλλογος είναι στην διάθεση όλων να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια.

Διατελούμε, Με Υπόληψη
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρίστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου