19/9/11

ΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ Δ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ Δ. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ;


Μεταμόρφωση 19-9-2011 
Αρ. Πρωτ. 39

Κύριε Δήμαρχε,

  Με μεγάλη του λύπη ενημερώθηκαν τα μέλη του συλλόγου μας από την εφημερίδα "ΕΚΦΡΑΣΗ", ότι ο Δήμος Μεταμόρφωσης παραχώρησε στον Δήμο Ηρακλείου τον χώρο που στάθμευαν τα αυτοκίνητα του πρώην Δήμου Πεύκης, για να σταθμεύουν σήμερα τα αυτοκίνητα του Δήμου Ηρακλείου.
Όπως είναι γνωστό μετά την ενοποίηση των πρώην Δήμων Λυκόβρυσης και Πεύκης, ο χώρος αυτός που προηγούμενα στάθμευαν τα αυτοκίνητα του πρώην Δήμου Πεύκης, παρέμεινε κενός. Αντί λοιπόν ο Δήμος να αξιοποιήσει τον χώρο προς όφελος των Δημοτών, προτίμησε, αλήθειά αντί ποίων ανταλλαγμάτων;; να παραχωρήσει τον χώρο στον Δήμο Ηρακλείου για την στάθμευση των αυτοκινήτων του Δήμου Ηρακλείου. Όπως μάλιστα αναφέρει η εφημερίδα έγιναν τα εγκαίνια του νέου αμαξοστασίου του Δήμου Ηρακλείου στις 26-7-2011, με τις συνήθεις στις περιπτώσεις αυτές "τυμπανοκρουσίες" και το άκουσμα μεγάλων λόγων, παρουσία και του Δημάρχου μας.
Αντί ο Δήμος Ηρακλείου να έχει τα αυτοκίνητά του, το καυσαέριό τους, την βρωμιά από τα λάδια των αυτοκινήτων του και την συντήρησή τους, το μαρσάρισμα και τον θόρυβο από την ρύθμιση των μηχανών, τον κυκλοφοριακό φόρτο, όλα αυτά τα πάσαρε στον Δήμο Μεταμόρφωσης και ο Δήμος Ηρακλείου παραμένει καθαρός, Ο σύλλογος μας σας γνωρίζει ότι είναι αντίθετος με αυτή την ενέργεια.
Κύριε Δήμαρχε, εμείς θα σας προτείναμε με την ευκαιρία της αποχώρησης των αυτοκινήτων του πρώην Δήμου Πεύκης από τον χώρο, να φροντίσετε να δημιουργηθεί ένα οικολογικό πάρκο στον χώρο, που θα είναι πνεύμονας οξυγόνου για την υποβαθμισμένη πόλη μας και να συμπεριλάβετε σ΄ αυτό ήπιες μορφές ενέργειας, όπως πράττουν άλλοι Δήμοι.
Τα μέλη του συλλόγου μας κ. Δήμαρχε ζουν και αγαπούν την πόλη μας και έχουν ιδιαίτερες ευαισθησίες σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Είναι αποφασισμένα να μην δεχθούν νέες πηγές μόλυνσης της πόλης μας.
Ζητάμε από τον Δήμο να μας δώσει αντίγραφο της τυχών εισήγησης της τεχνικής υπηρεσίας σχετικά με την στάθμευση των αυτοκινήτων του Δήμου Ηρακλείου στο συγκεκριμένο χώρο, να μας δώσετε αντίγραφο της τυχών απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αντίγραφο της σύμβασης που έχει υπογραφεί με τον Δήμο Ηρακλείου και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο για να προσπαθήσουμε να ακυρώσουμε την παραπάνω συμφωνία.
Τα μέλη και η Διοίκηση του συλλόγου είναι πάντα στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής, για την αναβάθμιση της ζωής της πόλης μας.
Παρακαλείται ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να αναγνώσει την παρούσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τηρώντας τα νόμιμα.
Οι Αρχές στις οποίες κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλούνται να ζητήσουν από τον Δήμο Μεταμόρφωσης όλα τα σχετικά έγγραφα, που αφορούν την παραπάνω σύμβαση, να ελέγξουν το σύννομο ή μη της παραπάνω ενέργειας και να ενημερώσουν τον σύλλογο μας.
Ο σύλλογος είναι στην διάθεση όλων να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια.

Διατελούμε, Με Υπόληψη
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρίστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου