31/10/11

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ;


 Μεταμόρφωση   31-10-2011
Αρ. Πρωτ. 58

Θέμα : Έλεγχος ύπαρξης ή όχι των απαραίτητων αδειών για την λειτουργία του αμαξοστασίου του Δήμου Ηρακλείου στον χώρο της οδού Αμαλιάδος 20 στην Μεταμόρφωση.

Κύριοι, 
            Με μεγάλη τους λύπη ενημερώθηκαν τα μέλη του συλλόγου μας ότι από το τέλος Ιουλίου 2011 τα αυτοκίνητα του Δήμου Ηρακλείου, μεταστάθμευσαν στην πόλη μας, στην οδό Αμαλιάδος 20, σε χώρο τον οποίο χρησιμοποιούσε παλαιότερα ο Δήμος Πεύκης, αλλά μετά την συνένωση του με τον Δήμο Λυκόβρυσης ο χώρος εγκαταλείφθηκε. Ιδιαίτερη αρνητική εντύπωση προκλήθηκε στα μέλη του συλλόγου μας από το γεγονός ότι ο Δήμαρχός μας, ο Δήμαρχος της Μεταμόρφωσης ήταν παρών στα εγκαίνια του έργου μαζί με τους παράγοντες του Δήμου Ηρακλείου και άκουσε από πρώτο χέρι από τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου, ότι ο συγκεκριμένος χώρος θα έχει σε λίγους μήνες, συνεργείο, πλυντήριο, χώρο μεταφόρτωσης (απορριμμάτων), δεξαμενές καυσίμων. Δυστυχώς δεν υπήρξε καμιά αντίδραση εκ μέρους του Δημάρχου Μεταμόρφωσης, αλλά σιωπή.
            Ο σύλλογός μας, εκφράζοντας την επιθυμία του λαού της Μεταμόρφωσης, ζητά να πάψει η πόλη μας να θεωρείται "η χαβούζα" της Αττικής. Κέντρο υποδοχής λυμάτων, κυκλοφοριακή ρύπανση από Εθνική οδό και Αττική οδό, ανυπαρξία έργων υποδομής, γειτονιές που πλημμυρίζουν με μία σταγόνα βροχή, αποχετευτικοί αγωγοί με αποδεδειγμένες κακοτεχνίες, όλα αυτά στην Μεταμόρφωση. Τώρα προστέθηκε και το αμαξοστάσιο του Δήμου, που σύντομα θα γίνει και χώρος μεταφόρτωσης σκουπιδιών, όπως ισχυρίζεται ο αντιδήμαρχος του Ηρακλείου.
            Όλα αυτά είναι πολλά βάρη στην πλάτη του λαού της πόλης μας.
            Επειδή με την εγκατάλειψη του χώρου από τον Δήμο Πεύκης, θεωρούμε ότι έπαψαν αυτοδικαίως να ισχύουν οι όποιες άδεις είχαν εκδοθεί για την χρησιμοποίηση του χώρου από το πρώην Δήμο Πεύκης και για την χρησιμοποίηση του από τον Δήμο Ηρακλείου απαιτούνται νέες άδειες σκοπιμότητας και λειτουργίας, έγγραφα που είναι απαραίτητα για την λειτουργία της μονάδος, τα οποία θα έπρεπε να έχουν εκδοθεί μετά την σύνταξη του μισθωτηρίου, στο όνομα του Δήμου Ηρακλείου και πριν την λειτουργία του χώρου. Μας προξενεί μεγάλη εντύπωση πως εκδόθηκαν τόσο γρήγορα, αν έχουν βέβαια εκδοθεί, όλες οι απαιτούμενες άδειες και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι.
            Απευθυνθήκαμε στον Δήμο Μεταμόρφωσης και ζητήσαμε να μας ενημερώσουν πως λειτουργεί ο συγκεκριμένος χώρος και ειδικότερα ποιες υπηρεσίες εξέδωσαν τις άδειες σκοπιμότητας και λειτουργίας της μονάδος:
α. Τον αριθμό και την Αρχή που έκδωσε την άδεια λειτουργίας του χώρου, ως χώρος στάθμευσης βαρέων φορτηγών αυτοκινήτων.
β. Τον αριθμό και την Αρχή που έκδωσε την άδεια λειτουργίας του χώρου, ως χώρος επισκευής και βαφής βαρέων φορτηγών αυτοκινήτων.
γ. Την εγκατεστημένη ισχύ σε κιλοβάτ.
δ. Τον αριθμό και την Αρχή που έκδωσε την άδεια περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων και γιατί η μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων αυτή δεν τέθηκε μέχρι σήμερα υπ΄ όψη του Δημοτικού Συμβουλίου.
ε. Τον αριθμό και την Αρχή που έκδωσε την άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας των αντλιών καυσίμων, εάν έχουν εγκατασταθεί αντήλιες καυσίμων.
στ. Τον αριθμό και την Αρχή που έκδωσε την άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας συνεργείου και πλυντηρίου αυτοκινήτων.
ζ. Τον αριθμό και την Υπηρεσία της Πολεοδομίας η οποία έκδωσε την πολεοδομική άδεια, για τις προσθήκες που έγιναν και την άδεια αλλαγής χρήσης. η. Τον αριθμό πρωτοκόλλου, τον συντάκτη και την Υπηρεσία της Πυροσβεστικής, η οποία θεώρησε την μελέτη πυρασφάλειας του χώρου.
            Επειδή δεν πήραμε καμία απάντηση, θέλουμε να ζητήσουμε από εσάς, τις αρμόδιες Αρχές να μας απαντήσετε, αν ο χώρος έχει τις απαιτούμενες άδεις λειτουργίας που να έχουν εκδοθεί στο όνομα του Δήμου Ηρακλείου, μετά την μίσθωση του χώρου από τον Δήμο Ηρακλείου.
            Το Αστυνομικό Τμήμα της Μεταμόρφωσης παρακαλείται να ελέγξει την ύπαρξη ή όχι των αδειών λειτουργίας του χώρου και σε περίπτωση που δεν πληρούται η υπάρχουσα νομοθεσία, να πράξει να νόμιμα. Σε κάθε περίπτωση να ενημερώσει εγγράφως τον σύλλογο για τις όποιες ενέργειές του και τα αποτελέσματα αυτών, με κάθε λεπτομέρεια.
            Παρακαλούνται οι υπηρεσίες στις οποίες απευθυνόμαστε η κάθε μία στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και των προθεσμιών του Ν. 2690/1999, να μας απαντήσει και να μας πληροφορήσει για το νόμιμο ή μη της λειτουργίας του χώρου. Σε περίπτωση που κάποια υπηρεσία θεωρεί ότι είναι αναρμόδια να μας το δηλώσει και να μας υποδείξει ποια είναι η αρμόδια υπηρεσία.
            Παρακαλείται ο κ. Περιφερειάρχης να απαγορέψει την λειτουργία του χώρου είτε ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων του Δήμου Ηρακλείου, είτε ως χώρος πλυσίματος και ανεφοδιασμού με καύσιμα των αυτοκινήτων, είτε ως χώρος μεταφόρτωσης σκουπιδιών, μέχρι να του υποβληθούν από όλες τις αρμόδιες Αρχές, οι προβλεπόμενες μελέτες και άδειες.
            Ζητάμε από τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να διαβάσει αυτό το έγγραφό μας στο σώμα και ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος παρευρέθηκε στα εγκαίνια λειτουργίας του σταθμού, να εξηγήσει στο σώμα πως επέτρεψε την λειτουργία του έργου χωρίς να έχει εγκριθεί τουλάχιστον η μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο. Εκτός αν αυτό έχει συμβεί και δεν το γνωρίζει ο σύλλογος, οπότε ζητάμε να μας χορηγηθεί αντίγραφο της μελέτης αυτής.
            Πριν να κάνουμε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια μας, θα περιμένουμε τις απαντήσεις σας, τις οποίες παρακαλούμε να λάβουμε μέσα στη νόμιμη προθεσμία. 
                        Είμαστε στη διάθεσή σας, για κάθε σχετική πληροφορία που θα θελήσετε.
Διατελούμε, Με Υπόληψη

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρίστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου