29/11/11

ΣΙΩΠΗΡΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ


Μεταμόρφωση 28/11/2011
Αρ. Πρωτ.69
Προς :  
1.- κ. Δήμαρχο Μεταμόρφωσης 
2.- Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μεταμόρφωσης 
3.- κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου 


Θέμα : Σιωπηρή άρνηση του Δήμου Μεταμόρφωσης να απαντήσει σε έγγραφα του συλλόγου και του κ. Προέδρου του ΔΣ να αναγνώσει έγγραφα του συλλόγου προς το Δημοτικό Συμβούλιο. 


Κύριοι,
             Ο σύλλογός μας από την έναρξη των δραστηριοτήτων του μέχρι σήμερα, έχει στείλει έγγραφα στον Δήμο Μεταμόρφωσης. Μερικά εξ αυτών είναι πληροφοριακά και δεν χρήζουν απαντήσεως εκ μέρους του Δήμου. Σε άλλα έγγραφα όμως οι υπηρεσίες του Δήμου αν και έχουν υποχρέωση να απαντήσουν, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση μέχρι σήμερα. Μερικά από τα έγγραφά μας απευθύνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο ως γνωστόν είναι το κυρίαρχο όργανο διοίκησης του Δήμου. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τον Νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι υποχρεωμένος να αναγνώσει ολόκληρο και χωρίς περικοπές, κάθε έγγραφο που απευθύνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο ίδιος ο κ. Πρόεδρος σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραδέχτηκε δημόσια την παράλειψή του αυτή, υποσχέθηκε στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση να αναγνώσει τα έγγραφα μας που είχαν σταλεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά δεν το έπραξε. Η οποία διευκόλυνση εκ μέρους τους συλλόγου μας με την αποστολή ιδιαιτέρου αντιγράφου στο γραφείο του προέδρου ή περιλήψεως των εγγράφων μας ουδεμία ιδιαίτερη υποχρέωση δημιουργεί στον σύλλογό μας, αλλά η υποχρέωση ενημέρωσης του Σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι αυτοτελής υποχρέωση του κ. Προέδρου, η οποία δημιουργείται με την κατάθεση στο πρωτόκολλο του Δήμου από οποιονδήποτε πολίτη, εγγράφου το οποίο απευθύνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο.
             Συγκεκριμένα σας ενημερώνουμε ότι :
1.- Στο έγγραφό μας με αριθ. Πρωτ. 3/16-2-2011, που αφορούσε αίτημά μας να δεχθεί ο κ. Δήμαρχος το ΔΣ του συλλόγου μας, δεν λάβαμε απάντηση από τον κ. Δήμαρχο.
2.- Στο έγγραφό μας με αριθ. Πρωτ. 15/11-7-2011, που αφορούσε  την συνέχιση του προγράμματος δημιουργίας θερινού σινεμά στο οικόπεδο της οδού Πευκών εκ παραλλήλου με την οδό Νιόβης και υποδείξεις προς την Δημοτική Αστυνομία, δεν λάβαμε απάντηση από τον κ. Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους.
3.- Στο έγγραφό μας με αριθ. Πρωτ. 18/20-7-2011, με το οποίο α. Ζητήσαμε συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο β. Ζητήσαμε να συμπεριληφθεί ο Γραμματέας του συλλόγου μας κ. Θεμιστοκλής Αλεξίου στην Επιτροπή Διαβούλευσης, όπως είχε δηλώσει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Δήμαρχος, τα πρακτικά της οποίας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου γ. Ζητήσαμε από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (και σήμερα μετά την κατάργησή του από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο) και από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Μεταμόρφωσης να μας ενημερώνουν εγκαίρως για τις εκδηλώσεις τους, προκειμένου να ενημερώνουμε τα μέλη μας, δεν λάβαμε απάντηση από τον κ. Δήμαρχο, το Γραφείο του κ. Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου τον κ. Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Παιδείας και Πολιτισμού, τον κ. Αντιδήμαρχο Υποδομών, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και Αθλητισμού, το Πνευματικό Κέντρο, τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου και την κ. Γεωργία Τρισμπιώτη – Ματσούκα ειδική σύμβουλο επικοινωνίας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
4.- Στο έγγραφό μας με αριθ. Πρωτ. 29/11-9-2011, για την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων στην οδό Πευκών, δεν λάβαμε απάντηση από τον κ. Δήμαρχο τον κ. Αντιδήμαρχο Υποδομών, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και Αθλητισμού, την Τεχνική Υπηρεσία.
5.- Στο έγγραφό μας με αριθ. Πρωτ. 30/11-9-2011, για την κακή λειτουργία του αγωγού λυμάτων της οδού Πευκών, δεν λάβαμε απάντηση από τον κ. Δήμαρχο τον κ. Αντιδήμαρχο Υποδομών, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και Αθλητισμού, και την Τεχνική Υπηρεσία.
6.- Στα έγγραφά μας με αριθ. Πρωτ. 32/11-9-2011 και 51/17-10-2011 για την ανάρτηση εκδηλώσεων του συλλόγου μας στην ιστοσελίδα του Δήμου, δεν λάβαμε απάντηση από την κ. Γεωργία Τρισμπιώτη – Ματσούκα ειδική σύμβουλο επικοινωνίας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ούτε αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου στο διαδίκτυο οι ανακοινώσεις  για τις εκδηλώσεις του συλλόγου μας. Παρατηρήσαμε ότι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου στο διαδίκτυο πολλές φορές, ανακοινώσεις και εκδηλώσεις άλλων συλλόγων με θέματα μηδαμινού  ενδιαφέροντος για τους κατοίκους της Μεταμόρφωσης. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι κάποιες από τις ανακοινώσεις που έχει αναρτήσει ο Δήμος στη σελίδα του στο διαδίκτυο προέρχονται από συλλόγους αμφιβόλου νομιμοποίησης.
7.- Στο έγγραφό μας με αριθ. Πρωτ. 33/11-9-2011, δεν λάβαμε απάντηση από τον κ. Δήμαρχο και την Τεχνική Υπηρεσία, ούτε μας δόθηκαν τα αντίγραφα των σχεδίων που ζητήσαμε. Συγκεκριμένα είχαμε ζητήσει να μας δοθούν τα σχέδια του κολυμβητηρίου, προκειμένου ο σύλλογος να συντάξει μελέτη για την θέρμανση του νερού του κολυμβητηρίου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η σύνταξη της μελέτης θα γίνει δωρεάν και χωρίς καμιά επιβάρυνση ή υποχρέωση του Δήμου,
8- Στο έγγραφό μας με αριθ. Πρωτ. 38/19-9-2011, σχετικά με το πρόβλημα του οδοστρώματος στη συμβολή των οδών Οδυσσέως και Δελφών, δεν λάβαμε απάντηση από τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Αντιδήμαρχο Υποδομών, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και Αθλητισμού,  την Τεχνική Υπηρεσία, ούτε αναγνώστηκε το έγγραφό μας στο Δημοτικό συμβούλιο.
9.- Στα έγγραφά μας με αριθ. Πρωτ. 39/19-9-2011, 54/20-10-2011, 58/31-102011 δεν λάβαμε απάντηση από τον κ. Δήμαρχο και την τεχνική υπηρεσία, ούτε αναγνώστηκαν στο Δημοτικό συμβούλιο. Με τα έγγραφα αυτά ζητάμε να πληροφορηθούμε πως επετράπη η στάθμευση των απορριμματοφόρων του Δήμου Ηρακλείου στο οικόπεδο της οδού Αμαλιάδος 20, να μας δοθεί αν υπάρχει εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, να μας δοθούν αντίγραφα των αδειών λειτουργίας της μονάδος, να μας δοθεί αντίγραφο της μελέτης περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων και να μας απαντηθεί γιατί η μελέτη αυτή δεν τέθηκε προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
10.- Το έγγραφό μας με αριθμό Πρωτ. 47/10-10-2011 σχετικά με την επίσκεψη του κ. Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού στην πόλη μας και την διαμαρτυρία μας, γιατί δεν κλήθηκαν σύλλογοι και μαζικοί φορείς της πόλης μας, να εκθέσουν τις απόψεις τους, δεν αναγνώστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
11.- Στο έγγραφό μας με αριθ. Πρωτ. 61/11-11-2011, διαμαρτυρηθήκαμε για τον αποκλεισμό των δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων του συλλόγου μας, από την ιστοσελίδα του δήμου, δεν λάβαμε απάντηση από τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε αναγνώστηκε το έγγραφό μας στο Δημοτικό συμβούλιο.
12.- Το έγγραφό μας με αριθμό Πρωτ. 65/14-11-2011 για τον θάνατο του αείμνηστου Βασίλη Πανουργία αναγνώστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να αναγνωστεί το συνημμένο σ΄ αυτό ψήφισμα του συλλόγου.

Κύριε Δήμαρχε,
             Ο σύλλογός μας, σας έχει κάνει αίτηση δύο φορές να δεχτείτε το ΔΣ προκειμένου να σας υποβάλλει τις προτάσεις του, για την αναβάθμιση της ζωής της πόλης μας. Σιωπηρά αρνείστε να δεχτείτε το ΣΔ του συλλόγου. Αντιθέτως ο σύλλογος έχει διαπιστώσει ότι άτομα τα οποία αυτοαποκαλούνται "πρόεδροι" ή "εκπρόσωποι" δήθεν συλλόγων οι οποίοι δεν έχουν νόμιμη υπόσταση, είναι προνομιακοί συνομιλητές σας και μάλιστα έχουν πάμπολλες διευκολύνσεις εκ μέρους του Δήμου . Τα μέλη του συλλόγου μας θα επιθυμούσαν να μας απαντήσετε γιατί η συμπεριφορά αυτή από μέρους σας;
             Παρακαλείται ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, να αναγνώσει την παρούσα καθώς και όλα τα έγγραφα που έχουμε απευθύνει στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν έχουν ανακοινωθεί στο Σώμα, ώστε να καταχωρηθεί το περιεχόμενό τους στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης. Επισημαίνουμε ότι ημερομηνία παραλαβής του εγγράφου από το γραφείο του κ. Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρείται σύμφωνα με τον Νόμο η ημερομηνία πρωτοκόλλησης του εγγράφου και η ημερομηνία αυτή λαμβάνεται ως έναρξη των προθεσμιών οι οποίες ενδεχομένως υπάρχουν.
             Ο σύλλογός μας επειδή διαπιστώνει ότι τα αρμόδια όργανα του Δήμου στερούν την ενημέρωση, όσον αφορά τα έγγραφά μας και τις δραστηριότητες του συλλόγου μας, από το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο μέλλον για έγγραφα που θα απευθύνει στον Δήμο, κατά την κρίση του συλλόγου μας, θα παραδίδει φωτοαντίγραφο σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης, θα το στέλνει στους κ.κ. Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη, θα το κοινοποιεί στις τοπικές εφημερίδες και σε περίπτωση μείζονος ενδιαφέροντος θα το στέλνει στον κ. Υπουργό Εσωτερικών, τους Υφυπουργούς τον κ. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, την ΚΕΔΚΕ και όπου αλλού νομίζει ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα του συλλόγου μας.
Διατελούμε, Με Υπόληψη



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 Χρίστος Κουστιμπής                           Θεοχάρης Λουσίδης                       Θεμιστοκλής Αλεξίου
  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου