19/11/12

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΟ Δ. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

                                                                          Μεταμόρφωση 13-11-2012  
                                                                           Αριθ. Πρωτ. 283

Προς 
ΚΕΕΛΠΝΟ 
κ. Υπουργό Υγείας 
Δημοτικούς Συμβούλους Μεταμόρφωσης
Σύλλογος Αιμοδοτών και Δωρητών Σώματος «ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΓΙΤΗΣ»
Σύλλογοι και Φορείς Μεταμόρφωσης
Ενταύθα

Θέμα: Οι δράσεις για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο Δήμο Μεταμόρφωσης το 2012, έγιναν με χρονική καθυστέρηση.

Σχετ: α. Το με αριθ. Πρωτ. 2414/15-10-2012 έγγραφο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας & Πρόνοιας (συνημμένο)
β. Το με αριθ. Πρωτ. 16629/24-7-2012 έγγραφο του Δήμου Μετ/σης (συνημμένο). 
γ. Οι από 22-10-2012 οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ


Κύριοι, 
Ως γνωστόν το καλοκαίρι του 2011 ο Δήμος Μεταμόρφωσης δεν διενήργησε τις απαιτούμενες δράσεις για την καταπολέμηση των κουνουπιών, λόγω προβλημάτων μεταξύ του Δήμου και των εργολάβων, οι οποίοι είχαν αναλάβει το σχετικό έργο. Ο λαός της πόλης μας υπέφερε από τα κουνούπια. 

Όπως προκύπτει από το συνημμένο έγγραφο (α) σχετικό, που υπογράφει ο Γενικός Επιθεωρητής Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας κ. Μιχαήλ Σαμπατακάκης, οι δράσεις του Δήμου Μεταμόρφωσης το καλοκαίρι του 2012 έγιναν «με χρονική καθυστέρηση». Ο κόσμος και πάλι υπέφερε και συνεχίζει να υποφέρει μέχρι σήμερα, από τα κουνούπια. 

Με το ίδιο έγγραφο ο κ. Γενικός Επιθεωρητής επισημαίνει την ανάγκη να ληφθούν έγκαιρα οι σχετικές δράσεις και παρακαλεί τον κ.  Υπουργό Υγείας να ζητά από τους υπόχρεους, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Μεταμόρφωσης, αναλυτική αποστολή στοιχείων από τους υπόχρεους, που να τεκμηριώνουν τις εν λόγω δράσεις. 

Όπως έχει πληροφορηθεί ο σύλλογός «ΗΛΕΚΤΡΟΝ», υπάρχει πρόβλημα με τα κουνούπια και οι κάτοικοι Δήμων της Αττικής, έχουν αποκλεισθεί από δυνατότητα να δίνουν αίμα, λόγω πιθανής μόλυνσης από ασθένειες των κουνουπιών. 

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης όφειλε να εκτελεί εγκαίρως τις υποχρεώσεις του απέναντι στους Δημότες και κατοίκους της πόλης μας και όχι να απαντά στον σύλλογο «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» με το (β) σχετικό, με το οποίο μας ενημερώνει ότι ….. στις 27/4/2012 ο Δήμος ξεκίνησε τις δράσεις κατά των κουνουπιών, μέσω ιδιωτικής εταιρείας. Δηλαδή οι Δημότες Μεταμόρφωσης και πλήρωσαν χρήματα για δράσεις κατά των κουνουπιών και οι δράσεις αυτές δεν είχαν αποτέλεσμα, γιατί ο Δήμος Μεταμόρφωσης, ασχολήθηκε σε λάθος χρόνο με το θέμα των κουνουπιών, μετά την εμφάνιση των προνυμφών. Υπενθυμίζουμε στον Δήμο Μεταμόρφωσης ότι ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» του έστειλε στις 8-5-2012 το πρώτο έγγραφό του για το θέμα των κουνουπιών. 

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης νοσημάτων με το από 22-10-2012 έγγραφό του (γ) σχετικό, ανακοινώνει μέτρα για την ασφάλεια του αίματος έναντι της ελονοσίας και ανακοινώνει ποιες περιοχές της χώρας επηρεάζονται από την ελονοσία. 

Ύστερα από τα παραπάνω παρακαλούνται οι αρμόδιοι φορείς το επόμενο έτος να πράξουν στον κατάλληλο χρόνο,  όσα υποχρεούνται κατά των κουνουπιών. Ο σύλλογός μας θεωρεί σκόπιμο τα προγράμματα δράσεων των αρμοδίων φορέων και πιστοποιήσεις ότι έγιναν εγκαίρως όσα προγραμματίστηκαν να γνωστοποιηθούν στο Υπουργείο Υγείας/Γενική Δ/ση Δημόσιας Υγείας/Διεύθυνση Δημόσιας Υγιεινής και στον κ. Γενικό Επιθεωρητή Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και το ΚΕΕΛΠΝΟ , παρακαλούνται να δώσουν άμεσα σαφείς οδηγίες στους υπόχρεους φορείς, ώστε οι πολίτες και οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης να μην υποφέρουν για τρίτο καλοκαίρι από τα κουνούπια. Αυτά τα δύσκολα χρόνια που ζούμε, έχει το δικαίωμα ο κόσμος τουλάχιστον να μπορεί το καλοκαίρι να απολαύσει έναν καφέ σε υπαίθριο χώρο, χωρίς τα ενοχλητικά και επικίνδυνα τσιμπήματα των κουνουπιών.  

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης οφείλει την δαπάνη που πλήρωσε το καλοκαίρι 2012 στην ιδιωτική εταιρεία για τις αναποτελεσματικές και καθυστερημένες δράσεις κατά των κουνουπιών να μην τις επιβαρυνθεί ο ίδιος, αλλά να καταλογιστούν στους υπεύθυνους, οι οποίοι καθυστέρησαν να δράσουν. 

Ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης, υποχρεούται να αναγνώσει την παρούσα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να ενημερωθεί το σώμα και οι πολίτες της πόλης μας. 

Είμαστε στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου για οποιαδήποτε πληροφορία ζητηθεί 

Διατελούμε, Με Υπόληψη

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου




Α. Έγγραφο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας & Πρόνοιας

Β. Έγγραφο του Δήμου Μεταμόρφωσης


Γ. Όδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου