20/5/13

ΗΛΕΚΤΡΟΝ: ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ.. ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ «ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΑΛΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΣΤΗΣΕ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΥΟΥ

Μεταμόρφωση 13 Μαίου 2013    
Αρ. πρωτ.  386




Προς :
1.- Δήμο Μεταμόρφωσης 
2.-  Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας
3.- Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
4.- Δημοτικό Συμβούλιο




Θέμα: Μας κάλεσε ο κ. Χρήστος Χρυσανθακόπουλος για ενημέρωση «στα  πλαίσια καλής συνεργασίας» και μας έστησε στο ραντευού.

            Ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης, έλαβε το με αριθμό πρωτ. 8568/18-4-2013 έγγραφο από τον αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας, με το οποίο κάλεσε τον σύλλογο μας «σε προφορική συνεννόηση και ανταλλαγή απόψεων για την ανάδειξη και επίλυση των διαφόρων προβλημάτων του Δήμου».
            Ο σύλλογός μας έχει καταθέσει σειρά προτάσεων για θέματα αρμοδιότητας της τεχνικής υπηρεσίας, αλλά ουσιαστικά δεν έχει λάβει καμιά απάντηση μέχρι σήμερα.
            Επειδή ο σύλλογός μας έμπρακτα έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι αγαπά και ενδιαφέρεται για το καλό της Μεταμόρφωσης και,  παρά τις προσβολές και ειρωνείες που έχουν δεχτεί κατά καιρούς ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συλλόγου μας από τον Δήμαρχο στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε άλλες συσκέψεις, πίστεψε ότι η παραπάνω επιστολή στάλθηκε με καλές προθέσεις στο σύλλογό μας. Από το ΔΣ του συλλόγου ανατέθηκε στον Γραμματέα μας κ. Θεμιστοκλή Αλεξίου να τηλεφωνήσει στον αποστολέα της επιστολής για να κανονιστεί η ημέρα και ώρα της συνάντησης του με εκπροσώπους του συλλόγου.
            Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 κλείστηκε τηλεφωνικό ραντευού με τον κ. Χρυσανθακόπουλο για την επόμενη Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 και ώρα 9.00 π.μ. στο γραφείο της Τεχνικής Υπηρεσίας.
            Πράγματι την καθορισμένη ώρα προσήλθαν στο ραντευού ο Πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Χρήστος Κουστιμπής και ο Γραμματέας κ. Θεμιστοκλής Αλεξίου. Δυστυχώς όμως ο κ. Χρυσναθακόπουλος είχε καλέσει σε συνεδρίαση την ίδια ημέρα από τις 8.30 το πρωί την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Όπως μάθαμε εκ των υστέρων η πρόσκληση για την συνεδρίαση είχε εκδοθεί και είχε κυκλοφορήσει από τις 25 Απριλίου 2013, δηλαδή την ίδια ημέρα με αυτή που έκλεισε ραντευού στον σύλλογό μας. Βέβαια η πρόσκληση αυτή, όπως και όλες οι προσκλήσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του 2013, δεν είναι αναρτημένες στην σελίδα του Δήμου (Δήμος Μεταμόρφωσης /Διοίκηση/ Επιτροπή Ποιότητας Ζωής/ Προσκλήσεις). Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους Διοικούντες τον Δήμο Μεταμόρφωσης.
            Ο σύλλογος περίμενε ότι ο κ. Χρυσανθακόπουλος θα τηλεφωνούσε και θα ζητούσε ένα «συγνώμη», έστω και αν δεν το πίστευε. Αλλά μάταια. Η «εξουσία» δεν συνηθίζει να ζητά συγνώμη από τους κοινούς θνητούς. Ίσως οι ιθύνοντες του Δήμου Μεταμόρφωσης να μας θεωρούν αργόσχολους ή κρατικοδίαιτους, ώστε να μπορούμε να σπαταλάμε τον χρόνο μας άσκοπα. Λάθος είμαστε σκληρά εργαζόμενοι και ένα μικρό μέρος από τους φόρους που πληρώνουμε πηγαίνει στον Δήμο Μεταμόρφωσης, είτε για να πληρωθεί ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι, είτε κάποιοι που έμαθαν να ζουν από τον δημόσιο κορβανά.
            Μετά τον πρωτοφανή εμπαιγμό που υποστήκαμε και ύστερα από τις συνεχείς προσβολές και ειρωνείες που έχουμε δεχτεί από τον Δήμαρχο, δηλώνουμε ότι μέχρι να γίνουν οι Δημοτικές εκλογές και να φύγει η παρούσα Δημοτική Αρχή, για κάθε ζήτημα που θέτουμε, θα επικοινωνούμε μόνο με έγγραφα με τις υπηρεσίες του Δήμου και απαιτούμε να μας απαντούν μέσα στις νόμιμες προθεσμίες. Η απαίτηση μας αυτή πηγάζει από τους Νόμους, τους οποίους οφείλουν και να σέβονται και να τηρούν οι αρμόδιοι του Δήμου. Δεν μας κάνουν καμία χάρη να απαντούν νόμιμα και εμπρόθεσμα στα έγγραφά μας. Υποχρέωση έχουν να μας απαντούν. Ούτε έχουν δικαίωμα κάποιες υψηλά ιστάμενες υπάλληλοι του Δήμου να διαβάζουν τα έγγραφα του συλλόγου και να τα ειρωνεύονται. 
            Ζητάμε λοιπόν από τον κ. Χρυσανθακόπουλο να διαβάζει με προσοχή τα έγγραφα που στέλνουμε στον Δήμο και τον αφορούν, και να μας απαντά μέσα στις νόμιμες προθεσμίες, σύμφωνα με τις νόμιμες υποχρεώσεις του. Επιστολές του τύπου «στα πλαίσια της καλής συνεργασίας κλπ» δεν γίνονται πλέον δεκτές από τον σύλλογό μας, γιατί αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχει καλή πρόθεση εκ μέρους της παρούσης Δημοτικής Αρχής.
            Ας αποδείξουν, αν θέλουν, οι ιθύνοντες του Δήμου Μεταμόρφωσης ότι επιθυμούν πράγματι την καλή συνεργασία με τον σύλλογό μας και ας έρθουμε όλοι μαζί σε συνεννόηση και συνεργασία να διώξουμε το παράνομο γκαράζ του Δήμου Ηρακλείου από την Μεταμόρφωση. Με την ευκαιρία θα θέλαμε να συστήσουμε στους αρμόδιους όταν αναφέρονται στις προσπάθειες του συλλόγου μας να φύγει το παράνομο γκαράζ του δήμου Ηρακλείου από την πόλη μας, να μην παραπληροφορούν τον κόσμο και διαδίδουν ότι δήθεν ο σύλλογός μας θέλει να κλείσει το δικό μας γκαράζ του Δήμου Μεταμόρφωσης, αλλά να διευκρινίζουν ότι προσπαθούμε για το καλό της πόλης μας να κλείσουμε το ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΓΚΑΡΑΖ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, που στα λαμπερά εγκαίνια της έναρξης λειτουργίας του στην πόλη μας, παρευρέθηκε και φωτογραφήθηκε ο σημερινός Δήμαρχος Μεταμόρφωσης.
Προσπαθώντας πάντα για το καλό της Μεταμόρφωσης.
Διατελούμε, Με Υπόληψη

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου