23/5/13

ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΒΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΥΚΩΝ



Μεταμόρφωση 14 Μαίου 2013
Αρ. πρωτ.  387
 Προς τους:  
1.- Δήμο Μεταμόρφωσης 
2.-  Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος
Ανακύκλωσης – Καθαριότητας
3.- Τεχνική Υπηρεσία
- Αρχή Συνήγορος του Καταναλωτή
- Περιφέρεια Αττικής


Θέμα: Με ευθύνη του Δήμου Μεταμόρφωσης δεν ανάβουν τα φώτα στην οδό Πευκών.
Σχετ. Το με αριθ. Πρωτ. ΠΚΦ/51958/23-4-2013 έγγραφο του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. / Διεύθυνση Περιφέρειας Αττικής/ Περιοχή Φιλοθέης Κηφισίας/οδός Καπποδιστρίου και Ρούμελης Αλσούπολη τηλ. 210.27.19.580
            Ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης, έγινε αποδέκτης παραπόνων από κατοίκους της οδού Πευκών και των καθέτων σ΄ αυτή δρόμους, για τον πολύ κακό φωτισμό της οδού Πευκών.
            Απευθύνθηκε στην ΔΕΗ Κηφισίας, η οποία με το παραπάνω έγγραφό της μας διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει βλάβη από μέρους της και κατά συνέπεια για την αποκατάσταση του προβλήματος θα πρέπει να απευθυνθούμε στον Δήμο. Το έγγραφο αυτό έχει κοινοποιηθεί και στον Δήμο Μεταμόρφωσης.
            Δυστυχώς ο Δήμος Μεταμόρφωσης φροντίζει μόνο η πλατεία Εθνικής Αντίστασης να φωτίζεται επαρκώς και μάλιστα διαφορετικές ώρες από τις ώρες που λειτουργεί ο υπόλοιπος Δημοτικός φωτισμός της περιοχής.  
            Επισημαίνουμε για μία ακόμη φορά στον Δήμο Μεταμόρφωσης, ότι στην οδό Πευκών υπάρχουν σπασμένοι λάμπες, φωτιστικά σώματα (γλόμποι) και μεταλλικές κολώνες του Δημοτικού φωτισμού. Αν δήθεν δεν τις γνωρίζει ο Δήμος, να μας ζητήσει να τους τις υποδείξουμε.
            Επίσης του επισημαίνουμε ότι από τα φώτα που βρίσκονται στους στύλους του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, σε όλο το μήκος της οδού Πευκών ανάβουν μόνο πέντε ή έξι σε σύνολο περίπου εξήντα φωτιστικών σωμάτων.
            Έχουμε επισημάνει κατ΄ επανάληψη ότι στην περιοχή της Νότιας Καναπίτσας, από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης μέχρι τα σύνορα της πόλης μας, δεν υπάρχει φωτισμός καταστημάτων κλπ και ότι η περιοχή φωτίζεται μόνο από τα φώτα του δημοτικού φωτισμού, τα οποία εντελώς «συμπτωματικά» συμβαίνει να έχουν σε ποσοστό τις περισσότερες βλάβες και ελλείψεις από όλης της υπόλοιπη οδό Πευκών. Ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» δεν θεωρεί τυχαίο το γεγονός.
            Εξ άλλου όπως πολύ καλά γνωρίζει ο Δήμος Μεταμόρφωσης η περιοχή έχει μεγάλη επικινδυνότητα και έχουν συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν σοβαρά εγκλήματα, όπως ρίψη βόμβας σε κατοικίες αλλοδαπών, σύλληψη των δολοφόνων του περιπτερά στου Βλάχου, επιθέσεις σε μαθήτριες που επιστρέφουν το βράδυ από φροντιστήρια κλπ.
            Να λάβει υπ΄ όψη ο Δήμος Μεταμόρφωσης ότι οι κάτοικοι της περιοχής συνδέουν τα παραπάνω συμβάντα και με την έλλειψη επαρκούς φωτισμού στην περιοχή.
            Η Αρχή του Συνηγόρου του Καταναλωτή και η Περιφέρεια Αττικής στους οποίους αποστέλλεται η παρούσα μαζί με το παραπάνω σχετικό, παρακαλούνται να δώσουν οδηγίες στον σύλλογό μας, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να ζητήσουν από τον Δήμο μείωση των τελών καθαριότητας και φωτισμού, διότι οι παραπάνω επιβαρύνσεις των δημοτών είναι ανταποδοτικές. Εφ΄ σον ο Δήμος δεν παρέχει στους κατοίκους τις προβλεπόμενες υπηρεσίες, είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει μέρος από τα τέλη που εισπράττει για τον σκοπό αυτό.
             Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε σχετική πληροφορία που θα θελήσετε. 

Διατελούμε, Με Υπόληψη

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου