4/6/13

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΡΙΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΕΥΚΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Μεταμόρφωση 3 Ιουνίου 2013      
Αρ. πρωτ.  395
Προς :
1.- Δήμο Μεταμόρφωσης 
2.-  Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας
3.- Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
4.- Δημοτικό Συμβούλιο
5.- Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
6.- Δασαρχείο Πεντέλης
----------- 

Θέμα: Περίεργη απόφαση για την κοπή τριών μεγάλων πεύκων στην οδό Ηρακλείου.

            Ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» Μεταμόρφωσης, είναι ο σύλλογος που αγαπά την πόλη μας, ενδιαφέρεται για το καλό της πόλης μας και αγωνίζεται για την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των συμπολιτών μας. Έμπρακτα το έχει αποδείξει με τους αγώνες εδώ και δύο χρόνια για να κλείσει το παράνομο γκαράζ του Δήμου Ηρακλείου στην πόλη μας.
            Πληροφορηθήκαμε ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με την απόφασή της 48/13 συναινεί στην κοπή τριών μεγάλων πεύκων που βρίσκονται στην οδό Ηρακλείου.
            Ο σύλλογός μας διαφωνεί με την απόφαση αυτή. Στηρίζει την ένσταση των κατοίκων της γειτονιάς αυτής (αρ. πρωτ. 10653/17-5-2013), Ζητά από την επιτροπή να αναθεωρήσει την απόφασή της.
            Ο σύλλογός μας θα ήθελε να καταθέσει ένα ερώτημα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Στα δυόμιση χρόνια που λειτουργεί η επιτροπή, πόσα δέντρα έχει δώσει άδεια να κοπούν για διαφόρους λόγους;; Στο ίδιο χρονικό διάστημα πόσα δέντρα έχουν φυτευτεί στην πόλη μας με πρωτοβουλία της επιτροπής ;;;
            Εξ άλλου το πεύκο, η ελιά κλπ αυτοφυή δέντρα ή δενδρύλλια, ακόμη και η ταπεινή ροδοδάφνη είναι προστατευόμενα και για την κοπή τους απαιτείται άδεια του δασαρχείου. Πήρε ο Δήμος τέτοια άδεια;;
            Το Δασαρχείο Πεντέλης στην οποία απευθύνεται η παρούσα παρακαλείται για τις δικές του νόμιμες ενέργειες, μετά το πέρας των οποίων παρακαλούμε να ενημερώσει τον σύλλογό μας, για να ενημερώσουμε τους κατοίκους της περιοχής.
            Ο σύλλογός μας θα παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη του θέματος και περιμένει από την επιτροπή την απάντησή της. 
            Προσπαθώντας πάντα για το καλό της Μεταμόρφωσης.


Διατελούμε, Με Υπόληψη

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου