5/5/16

ΘΕΡΙΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «ΝΕΑ ΑΝΕΜΩΝΑ» - ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Μεταμόρφωση 18 Απριλίου 2016
Αρ. Πρωτ.  816
Προς την Αρχή του
Συνηγόρου του Πολίτη
Οδός Χαλκοκονδύλη αρ. 17 

Θέμα : Σχετικά με το έγγραφό σας 209759/12200/2016.

Αξιότιμε κ. Ιωάννη Σκαγιά,

            Ο σύλλογός μας, παρέλαβε το παραπάνω έγγραφό σας, με το οποίο επισημαίνετε στον Δήμο Μεταμόρφωσης και στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, τις υποχρεώσεις τους να απαντήσουν στα ερωτήματα που έχουμε θέσει και αναφέρονται στο έγγραφό σας, αλλά δυστυχώς, σύμφωνα με την τακτική που ακολουθεί ο Δήμος παάνατι στον σύλλογός μας, παρά τις προτροπές Σας, σιωπηρά αρνείται να μας απαντήσει.
            Κύριε Συνήγορε,
            Όπως θα έχετε διαπιστώσει από τα έγγραφα που σας έχουμε αποστείλει, είναι πολύ σοβαρά τα ερωτήματα που έχουν τεθεί, αν ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος «ΝΕΑ ΑΝΕΜΩΝΑ» λειτουργούσε έχοντας τις νόμιμες και προβλεπόμενες άδειες ή όχι. Τα μέλη μας επιθυμούν και έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβη στις 5 Αυγούστου του 2015 στον χώρο του θερινού κινηματογράφου. Είναι αλήθεια το γεγονός ότι διεκόπη βίαια η προβολή και οι εργαζόμενοι προσήχθησαν στο αυτόφωρο, όπως έγραψε τοπική εφημερίδα ή όχι;; Οι δύο σχετικές ανακοινώσεις του Δήμου δημιουργούν περισσότερα ερωτηματικά, αντί να δίνουν σαφής απαντήσεις. Όλοι θέλουμε να ξέρουμε αν ο θερινός κινηματογράφος λειτουργούσε με άδεια, άρα τηρούσε όσα επιτάσσει ο νόμος, ή πράγματι υπήρξε πρόβλημα και σε τι βαθμό το πρόβλημα αυτό ήταν ενδεχομένως επικίνδυνο για τους θαμώνες του κινηματογράφου ή γενικότερα για το πρώτο σχολείο της πόλης μας.
            Μετά την παραλαβή του παραπάνω εγγράφου σας, στείλαμε στον Δήμο Μεταμόρφωσης και στην Κοινωφελή Επιχείρηση, το συνημμένο έγγραφό μας με αριθ. Πρωτ. 809/6-4-2015, αλλά και πάλι δεν πήραμε απάντηση.
            Σας ενημερώνουμε ότι για το θέμα του θερινού κινηματογράφου η πρόεδρος και ο γραμματέας του συλλόγου, επισκεφθήκαμε πρό διμήνου την νέα πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Νικολέττα Πατέλη, η οποία μας ζήτησε πίστωση χρόνου προκειμένου να μας δώσει ουσιαστικές απαντήσεις και τα αντίγραφα των εγγράφων που ζητήσαμε. Δυστυχώς όμως, μέχρι σήμερα και παρά τα επανειλημμένα τηλεφωνήματά μας, δεν έχουμε λάβει ούτε απάντηση, ούτε τα έγγραφα.
            Κύριε Συνήγορε,
            Ο Νόμος 2690/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, μαζί με τις αποφάσεις του ΣΤΕ οι οποίες έχουν εκδοθεί σχετικά με την εφαρμογή του Νόμου και την γνωμοδότηση με αριθ. 1/2005 του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, δημιουργούν σαφείς υποχρεώσεις προς το Δημόσιο και τα πρόσωπα του ευρύτερου Δημόσιου  Τομέα (ΝΠΔΔ, ΟΤΑ κλπ), να παρέχουν εξηγήσεις στους πολίτες. Δυστυχώς όμως υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίες αρνούνται να εφαρμόσουν τον νόμο. Ο Δήμος Μεταμόρφωσης συστηματικά αρνείται να μας απαντήσει σε έγγραφες ερωτήσεις για πολύ σοβαρά θέματα της πόλης μας και ενδεικτικά σας επισυνάπτουμε δύο έγγραφα μας. στα οποία ο Δήμος ουδέποτε απάντησε.
            α. Το έγγραφο 786 με το οποίο ζητήσαμε διευκρινίσεις για πληρωμές του Δήμου κατά το έτος 2015, αλλά ποτέ δεν μας απαντήθηκε.
            β. Το έγγραφό 803 με το οποίο ζητήσαμε να πληροφορηθούμε γιατί ο Δήμος αδράνησε να εισπράξει μισθώματα και τέλη από κατάστημα του Δήμου από το 2013 και γιατί δεν έπραξε τα προβλεπόμενα. Απάντηση δεν πήραμε.
            Παρακαλούμε για την διαμεσολάβησή σας, ώστε τελικά να μάθουν τα μέλη του συλλόγου μας, τι πραγματικά συνέβη με τον θερινό κινηματογράφο.

            Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την διαμεσολάβησή σας 

Με εκτίμηση 
 Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παναγιώτα Λαμπροπούλου                                                                  Θεμιστοκλής Αλεξίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου