24/11/12

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΝΑΠΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Μεταμόρφωση 13-11-1012  
Αριθ. Πρωτ.  286



Προς την
Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης
----------- 



Θέμα: Διαχείριση υπογείων υδάτων

Κύριοι,

             Την περιοχή της Καναπίτσας του Δήμου Μεταμόρφωσης, διασχίζουν τρία πρώην ρέματα τα οποία σήμερα έχουν κλειστεί και έχουν εγκατασταθεί σ΄ αυτά αγωγοί λυμάτων της περιοχής. Όλα συγκλίνουν στην νότια πλευρά της συνοικίας. Η κατάσταση του υπεδάφους είναι τέτοια που βοηθά τα υπόγεια νερά της περιοχής, να ακολουθούν την προϋπάρχουσα φυσική ροή και να καταλήγουν στην περιοχή της νότιας Καναπίτσας.

            Αποτέλεσμα να γεμίζουν νερά τα υπόγεια των κτιρίων, όσα από τα κτίρια της περιοχής έχουν υπόγειο. Τα νερά αυτά οι ιδιοκτήτες των κτιρίων με διαφόρους τρόπους, συνήθως με αντλίες που έχουν εγκαταστήσει, τα ρίχνουν στις υδρορροές των κτιρίων και αυτά καταλήγουν στους δρόμους. Αυτό συμβαίνει συνήθως τις νυχτερινές ώρες. Τα ίχνη από την διαδρομή των ακαθάρτων αυτών υδάτων είναι εμφανή με την ανάπτυξη πρασινάδας στις περιοχές που διέρχονται.

            Πολλές φορές τα νερά αυτά είναι ακάθαρτα και δημιουργούν δυσοσμία στην περιοχή. Σημειώστε δε ότι το καλοκαίρι του 2011 ο Δήμος Μεταμόρφωσης δεν έκανε ψεκασμούς για τα κουνούπια και το καλοκαίρι του 2012 οι δράσεις κατά των κουνουπιών έγιναν κατόπιν εορτής και ήταν αναποτελεσματικές. Κατά συνέπεια η ύπαρξη στους δρόμους ακαθάρτων υδάτων και η αναποτελεσματική δράση κατά των κουνουπιών,βοηθά την ανάπτυξη των εντόμων, με κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

            Ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» γνωρίζοντας ότι η εταιρεία σας είναι υπεύθυνη για την διαχείριση των υδάτων της Αττικής, παρακαλεί να μας δώσετε πληροφορίες για τον τρόπο διαχείρισης των παραπάνω υδάτων :

1.- Τα νερά που συλλέγονται στα διάφορα υπόγεια των κτιρίων, πετιούνται στον δρόμο ή ρίχνονται στην αποχέτευση; Αν πετιούνται στο δρόμο κάτω από ποιες προϋποθέσεις γίνεται αυτό;

2.- Ποιες διαδικαστικές υποχρεώσεις έχουν οι ιδιοκτήτες, στα υπόγεια των οποίων καταλήγουν τέτοια ύδατα; (όσον αφορά την πολεοδομία, τον Δήμο, την Αστυνομία, την Δ/ση Υγιεινής της περιφέρειας κλπ)

3.- Ποια Αρχή είναι αρμόδια για να ελέγχει την κατάσταση αυτή και να επιβάλει κυρώσεις; (Η Δημοτική Αστυνομία, η Αστυνομία, το Υγειονομικό της Περιφέρειας;)

4.- Σε περίπτωση που από τα νερά αυτά βγαίνει δυσοσμία τι πρέπει να κάνουν οι περίοικοι ;

             Ο σύλλογος «ΗΛΕΚΤΡΟΝ» είναι εκτός των άλλων σύλλογος που ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση και βελτίωση των περιβαλλοντολογικών συνθηκών των κατοίκων της Μεταμόρφωσης. Επιθυμούμε την συνεργασία με κάθε φορέα που έχει σχέση με το περιβάλλον και προσπαθούμε για το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα.

            Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία που θα θελήσετε. 


Διατελούμε, Με Υπόληψη

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Κουστιμπής                                                                Θεμιστοκλής Αλεξίου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου